Minkštučiai maltos mėsos kukuliukai
Sekmadienis - puikiausias
metas ilgiems sotiems pietums, po kurių reikia nusnausti. Būtent tokiai dienai
šie troškinti kotletukai - tobulas pasirinkimas. Tikrai patiks visiems
išsiilgusiems 'mamos naminio' maisto skonio.
Geriausias mėsos
pasirinkimas šiam receptui - malta liesa kiauliena (kumpis), pagaminti iš
jautienos ar kalakutienos jie nebuvo tokie skanūs, na bet turbūt tai priklauso
ir nuo ragautojų asmeninio skonio. Nemėgstantiems parduotuvėje pirkto pomidorų
padažo, tiesiog praskieskite pomidorų pastą vandeniu iki norimos konsistencijos
ir vis ragaudami berkite cukraus ir druskos. Taip ne tik išvengsite pirktame stiklainėlyje
tūnančio krakmolo ir itin didelio cukraus kiekio, bet ir turėsis puikaus padažo
kurį pagardinus raudonėliais ir bazilikais naudokite gaminant chilli con carne
ar picos kepimui.
4 porcijoms
500g malto
kiaulienos kumpio
1 kiaušinis
Nedidelis
svogūnas
Nedidelė morka
(nebūtinai)
Malti
džiūvesėliai
Mėgiami prieskoniai
(aš naudojau kvapiuosius ir juoduosius pipirius, baziliką, mairūną ir šiek tiek
rūkytos paprikos miltelių)
Druska
Padažui:
6 šaukštai
grietinės
6 šaukštai
pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
(būtų idealu, jei miltus pakepintumėte sausoje keptuvėje)
Skiltelė česnako
Žiupsnelis pipirų
Vandens
Gaminimo eiga:
Smulkiai
supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką pakepinti ant šlakelio aliejaus. Į maltą
mėsą įmušti kiaušinį, suberti pakepintas morkas ir svogūnus, žiupsnį druskos,
prieskonių ir kelis šaukštus maltų džiūvesėlių (juos berkite palaipsniui vis
minkydami mėsą tol, kol galėsite formuoti kukulikus). Kukuliukus dar kartą
apvoliokite džiūvesėliuose ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Tuo tarpu
paruoškite padažą: miltus gerai išmaiškykite grietinėje, kol neliks gumuliukų,
supilkite pomidorų padažą, smulkintą česnaką ir pipirus. Padažą praskiesti
vandeniu iki gan skystos konsistencijos, kadangi kepant orkaitėje jis
sutirštės.
Apkepintus
kukuliukus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite padažu (jis turėtų apsemti
kukuliukus kažkur iki pusės). Kepkite dangčiu ar folija uždengtame inde apie 35
minutes 200C orkaitėje, o likus 15 minučių iki kepimo pabaigos dangtį nuimkite.
Skanaus!
P.S Nuotraukoje
pavaizduota viena labai vyriška porcija
No comments:
Post a Comment