Sunday 7 September 2014



Minkštučiai maltos mėsos kukuliukai

Sekmadienis - puikiausias metas ilgiems sotiems pietums, po kurių reikia nusnausti. Būtent tokiai dienai šie troškinti kotletukai - tobulas pasirinkimas. Tikrai patiks visiems išsiilgusiems 'mamos naminio' maisto skonio.
Geriausias mėsos pasirinkimas šiam receptui - malta liesa kiauliena (kumpis), pagaminti iš jautienos ar kalakutienos jie nebuvo tokie skanūs, na bet turbūt tai priklauso ir nuo ragautojų asmeninio skonio. Nemėgstantiems parduotuvėje pirkto pomidorų padažo, tiesiog praskieskite pomidorų pastą vandeniu iki norimos konsistencijos ir vis ragaudami berkite cukraus ir druskos. Taip ne tik išvengsite pirktame stiklainėlyje tūnančio krakmolo ir itin didelio cukraus kiekio, bet ir turėsis puikaus padažo kurį pagardinus raudonėliais ir bazilikais naudokite gaminant chilli con carne ar picos kepimui.


4 porcijoms
500g malto kiaulienos kumpio
1 kiaušinis
Nedidelis svogūnas
Nedidelė morka (nebūtinai)
Malti džiūvesėliai
Mėgiami prieskoniai (aš naudojau kvapiuosius ir juoduosius pipirius, baziliką, mairūną ir šiek tiek rūkytos paprikos miltelių)
Druska
Padažui:
6 šaukštai grietinės
6 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas miltų (būtų idealu, jei miltus pakepintumėte sausoje keptuvėje)
Skiltelė česnako
Žiupsnelis pipirų
Vandens
Gaminimo eiga:
Smulkiai supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką pakepinti ant šlakelio aliejaus. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, suberti pakepintas morkas ir svogūnus, žiupsnį druskos, prieskonių ir kelis šaukštus maltų džiūvesėlių (juos berkite palaipsniui vis minkydami mėsą tol, kol galėsite formuoti kukulikus). Kukuliukus dar kartą apvoliokite džiūvesėliuose ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Tuo tarpu paruoškite padažą: miltus gerai išmaiškykite grietinėje, kol neliks gumuliukų, supilkite pomidorų padažą, smulkintą česnaką ir pipirus. Padažą praskiesti vandeniu iki gan skystos konsistencijos, kadangi kepant orkaitėje jis sutirštės.
Apkepintus kukuliukus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite padažu (jis turėtų apsemti kukuliukus kažkur iki pusės). Kepkite dangčiu ar folija uždengtame inde apie 35 minutes 200C orkaitėje, o likus 15 minučių iki kepimo pabaigos dangtį nuimkite. Skanaus!


P.S Nuotraukoje pavaizduota viena labai vyriška porcija 

No comments:

Post a Comment