Tuesday 2 September 2014


Medumi ir sezamais kvepiantis cukinijų, baklažanų ir morkų Stir Fry'jus

1 porcijai

Pusė baklažano
Trečdalis svogūno
Mažyte cukinija
Morka
Sezamo sėklų

Padažui
2,5 šaukšto sojos padažo 
2 šaukštai citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis medaus
Pusė skiltelės česnako


Šįkart garnyrui buvo virti kukurūzai (10 minučių virti pasūdytame vandenyje)

Šiam patiekalui labai praverstų Wok keptuvė, jei jos nėra, irgi nebėda, tik užtruksit šiek tiek ilgiau. Abejais atvejais, ugnis turėtų būti stiproka, todėl teks (kaip ir užsimena patiekalo pavadinimas) dažnai pamaišyti, kad niekas neprisviltų.

Visų pirma, viską gražiai pjaustom: svogūnas - žiedais, morka – šiaudeliais, baklažanus ir cukiniją – šiaudeliais (gerokai stambesniais nei morkos, nes jie labiau ‘sukepa’)

Ruošiam padažą: puodelyje išmaišyti medų, sojos padažą, citrinos sultis ir susmulkintą česnaką. Jei medus sunkiai tirpsta, kelias sekundes pašildykite mikrobangų krosnelėje.

Wok’e
Į įkaitintą wok keptuvę pilam šiek tiek aliejaus (bet kokio, tik ne šalto spaudimo alyvuogių, jis aukštoje temperatūroje tampa kancerogeniškas). Visas veiksmas turėtų vykti ant šiek tiek stipresnės, nei vidutinė, liepsnos. Pirmiausia sumetam morkas ir nuolat maišant palaukiam, kol jos ims keisti spalvą į kiek gelsvesnę. Tuomet ateina eilė svogūnams, o kai jie šiek tiek paminkštėja, cukinijai ir galiausiai, baklažanui. Jau išjungus viryklę, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.

Keptuvėje
Į įkaitintą keptuvę su pora šaukštų aliejaus metam morkas, o kai jos pagelsta, svogūnus. Kai svogūnai tampa minkšti, viską dedam į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite cukinijas kartu su baklažanais. Tuomet morkas ir svogūnus - šast atgal į keptuvę, dar šiek tiek pakaitinam ir viska užpilam padažu.

Sudėjus i lėkštę daržoves apibarstom sezamo sėklomis (vos vos pakepintomis sausoje keptuvėje)

Nors aprašymas ir ilgokas, viskas tikrai labai greit ir lengvai paruošiama. Niam niam man ir skanaus jums!

No comments:

Post a Comment