Thursday 4 September 2014



Kokosinis varškės apkepas per 3 minutes

Gelsvas ir kvapnus varškės apkepas itin greitai ir baltymų turtingai vakarienei. Būtų puiku, jei jam naudotumėte pačių susmulkintą ir sudžiovintą kokosą, tačiau tokiam tarkavimo maratonui šįkart neprisiruošiau ir naudojau parduotuvėje pirktas drožles. Apkepui gražų gelsvą atspalvį suteikia smulkesnio malimo kukurūzų kruopos (manų stambumo), bet jų neradus galima naudoti ir manus.

1 Porcijai
150 - 200 gramų varškės (pusriebės: 5%-9%)
1 kiaušinis
2 nubraukti šaukštai maltų kukurūzų kruopų
2 nubraukti šaukštai cukraus
3 kupini šaukštai kokoso drožlių 
Žiupsnelis druskos
Sviesto arba aliejaus kepimo formos patepimui
Kiaušinį mušam į varškę, gerai išmaišom. I šią masę dedam kukurūzų kruopas, cukrų, kokosus ir druską. Dar kart gerai išmaišom ir pilame į riebalais išteptą ir kukurūzais (arba manais) pabarstytą kepimo formą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Bravo, skaniausias varškės apkepas pasaulyje jau garuoja ant jūsų stalo.

No comments:

Post a Comment