Tuesday 23 September 2014



Įdaryti baklažanų suktinukai

Dabar, pats puikiausias metas valgyti baklažanus. Gaminant juos sezono metu, nereiks barstyti druska, ar mirkyti vandenyje, kadangi jie nekartūs. Įdarai šiuo ateju gali būti betkokie, priklauso tik nuo jūsų fantazijos ir šaldytuvo turinio. Mano vienas mėgiamiausių derinių - baklažanai su varške, todėl žemiau - trys įdarų variacijos su ja (kiekiai 'iš akies')
Varškės ir bazilikų pesto įdaras
Varškė
Pesto (arba blenderiu sutrinta sauja šviežių bazilikų, šiek tiek alyvuogių aliejaus, ir jei mėgstate, riešutų)
Džiovinto raudonėlio
Druskos

Varškės ir kumpio įdaras
Varškė
Susmulkinto rūkyto kumpio
Maltų kalendros sėklų
Maltų pipirų
Druskos


Varškės ir sūrio įdaras
Varškė
Sūris (mano manymu čia geriausiai tinka ilgo brandinimo čedaras, bet ir įprastinis 'fermentinis' tiks)
Malto muskato
Šiek tiek susmulkinto česnako

Baklažanų paruošimas:
Supjaustykite apie 1cm storio riekelėmis lengvai pabarstykite druska (jei baklažanai neatrodo labai jauni, palaikykite apie 20 minučių ištrintus druska, nuplaukite ir nusausinkite). Apkepkite sausoje keptuvėje, kol jie taps lankstūs ir juos bus galima sulenkti. I griežinėlius dėkite šiek tiek įdaro, viršų užtvirtinkite mediniu smeigtuku ir keptike orkaitėje apie 20 minučių, arba atsargiai vartant šiek tiek aliejumi išteptoje keptuvėje. Skanaus!

No comments:

Post a Comment